Повече от 2000 души в община Търговище празнуват своя имен ден на 27 декември, Стефановден. Това сочи справката на Отдел ГРАО в местната администрация.

Най-много сред мъжете са кръстените Стефан. 522 души в общината носят това име. Стоян се казват 305 сред господата, а кръстените Станчо са 45. На днешния ден празнуват и тези, чието име в превод значи „венец“ – Венцислав или Венцеслав. Така се казват 109 мъже в общината.

Сред дамите най-много са наречените Стефка – 187. Името Стефанка или Стефана пък е името на 82 жени. Стефани или Стефания се казват 61 сред жените. Наречените Стоянка са 134. Кръстените Венцислава или Венцеслава са 19.

Най-възрастният именик в общината е роден през 1931 г. и носи името Стоян. Най-младият пък се казва Стефан и е само на 3 месеца.

В деня, в който почитаме Свети Стефан, своя имен ден отбелязват още Стане, Стамен, Стамена, Стойко, Станимир, Станислав, Венко и други.

На всички именици, на техните семейства и на всички съграждани кметът д-р Дарин Димитров пожелава здраве и сили. Нека се радваме на една по-добра, по-успешна и благодатна 2022 година.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име