На 2.12.2022 г. около 15,25 ч на бул. „Митрополит Андрей“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А4“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от правоспособен 27-годишен водач от гр.Търговище.

В хода й по надлежния ред – с техническо средство алкотест
„Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила под въздействието на наркотичните вещества амфетамин, канабис и кокаин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Водачът е задържан в РУ-Търговище.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 3.12.2022 г. около 9,20 ч на път II-51/ Бяла-Попово-Дралфа-Лозница/ е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Канго“ със софийска регистрация – фирмена собственост, управляван от 27-годишен правоспособен водач от гр. Попово.

При извършена проверка по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000“ е установено, че същият е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество канабис.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

На 4.12.2022 г. около18,15 ч на ул. „Палатица“ в с. Камбурово, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 1 ЕР“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 26-годишен правоспособен водач от същото село.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drage Drug Test 5000“ е установено, че същият е управлявал автомобила под въздействието на наркотичното вещество метамфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг.

По случая е образувано досъдебно производство .

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име