Днес в кабинета на директора на областната дирекция на МВР старши комисар Мариан Михайлов бяха наградени двама млади служители на група „Охрана на обществения ред“ към сектор „Охранителна полиция“ на РУ-Търговище.

С негова заповед Славомир Славов и Весимир Добрев бяха отличени с „Писмена похвала“ за проявен висок професионализъм и съобразителност при изпълнение на служебните си задължения.

Лично ст. комисар Михайлов връчи на младите си колеги благодарствени грамоти, като ги поздрави за достойното поведение и им пожела да заслужат още много награди по време на службата си.

На церемонията присъства и прекият ръководител на отличените – началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Светлин Петев.

Славомир Славов и Весимир Добрев работят в патрулно-постовата дейност на районното управление малко повече от две години: 26-годишният  Славомир –  като водач на патрулен автомобил, а 23-годишният  Весимир – като полицай.

Те двамата били дежурен екип със служебен автомобил в нощта на 20 срещу 21 септември т. г. При един от осъществените от тях обходи – около 01,15 ч на 21.09.2022 г., забелязали необичайни маневри от страна на водач на движещ се по бул. „Александър Стамболийски“в посока бул. „Трайчо Китанчев“ в гр. Търговище лек автомобил „БМВ“, след като видял полицейския патрул.

Полицаите Славов и Добрев своевременно са спрели по съответния надлежен реч автомобила за проверка. На място установили, че той се управлява от 24-годишен водач от гр. Търговище, който не притежавал свидетелство за управление на МПС.

В хода на проверката било установено още, че водачът е отнел противозаконно автомобила същата вечер в централната част на гр. Търговище. Бил му е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, и е бил отведен в Районното управление на МВР в гр. Търговище.

По този начин благодарение на проявените от двамата млади полицаи бдителност, съобразителност и професионализъм, те са предотвратили теоретична опасност от възникване на пътен инцидент в  областния център в късните часове на нощта с автомобил, управляван от неправоспособен водач.

Същият е бил задържан в РУ-Търговище с полицейска мярка за срок до 24 ч. В хода на разследването е установено, че предишният ден този водач е отнел противозаконно и други два автомобила, паркирани на различни места в областния град.

Вечерта автомобилите са били намерени оставени от него на две улици в Търговище, без констатирани по тях липси или нанесени материални щети.

Установено е, че 24-годишният се е възползвал от факта, че колите са  били оставени отключени, с контактните ключове на таблата.

По случаите са образувани досъдебни производства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име