Областният управител на Търговище г-н Митко Стайков бе гост на церемонията по награждаване на победителите в традиционния конкурс за рисунка по повод Световния ден на водата 22 март. Събитието се организира от „Напоителни системи” ЕАД – клон „Долен Дунав”.
В конкурса под надслов „Водата е за всички” участваха над 400 деца от четирите административния области, на чиято територия работи „Напоителни системи”-клон Дунав – Русе, Разград, Търговище и Силистра. Церемонията по награждаването се проведе в Търговище и на нея присъстваха заместник областният управител г-н Панайот Димитров, областният управител на Силистра Ивелин Статев, заместник областният управител на Разград Нурие Црънгалова, наградените деца, техните родители и ръководители, земеделци, служители в „Напоителни системи”.

Наградите връчи управителят на клон „Долен Дунав” Миглена Трифонова. Призовете бяха в две възрастови групи – до 11 години и от 12 до 19 години. И в двете имаше отличени деца от област Търговище. 16-годишната Елица Валентинова от Попово е победител във втората възрастовата група, а на трето място е 12-годишната Елеонора Неделчева също от Попово. В първата възрастова група на второ и трето място са съответно 6-годишния Йоан Янев и 9-годишния Юлиян Юлиянов и двамата от Попово. Победителите са определени от жури от преподаватели от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” – Русе. Организаторите бяха осигурили награди за всички участници в конкурса, които ще им бъдат предадени чрез представителствата на „Напоителни системи” по общини и области.
Миглена Трифонова връчи грамоти на областните управители за активно съдействие и всеотдайно отношение към обществени и хуманни дейности.
„От няколко години работим активно заедно, затова благодаря за съдействието и помощта към земеделските производители”, заяви областният управител Митко Стайков. Той благодари още за това, че организаторите са избрали Търговище да бъде домакин на събитието.
Грамоти за добро сътрудничество получиха и земеделци от четирите административни области.
За гостите на церемонията бе подготвена и музикална програма, в която участваха талантливи певци от Музикална школа „Нови гласове” – Търговище и балет „Вега” към Младежки дом-Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име