bty

Днес, 28.09.2020 г., началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева награди ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, които са сред победителите на 18-та Национална олимпиада по информационни технологии. Тя ги поздрави за отличното представяне и постигнатите високи резултати.

„Безспорно Вие сте голям авторитет за Вашето училище. Продължавайте все така да мотивирате младите хора да разкриват потенциала, който притежават“. С тези думи началникът връчи грамота и на ръководителя на учениците г-жа Венка Петрова, ст. учител по информатика и информационни технологии.

За първи път Националната олимпиада по информационни технологии се проведе дистанционно, поради обявеното извънредно положение в страната. В електронна среда всички ученици, допуснати до националния кръг, са преминали защита на подготвения от тях проект и тестова част. От област Търговище сред победителите са Габриел Колева и Александра Шиклова с проекта си „Геометрични тела“ в категория „Мултимедия“ 5-8 клас и Нурджан Мехмедова и Десимира Димитрова с проекта си „Логически основи на компютрите“ в категория „Мултимедийни приложения“ 9-12 клас.

 

2 КОМЕНТАРА

  1. https://edusoft.fmi.uni-sofia.bg/news/full Класиране. 42 и 45 място от 66 участника за 5-8 клас (Геометрични тела). 12 и 21 място от 96 участника за 9-12 клас – „Логически основи на компютрите“ за 2 СУ. Поздравления за учителя и учениците за мотивацията, постоянството и дръзновението. Успех!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име