С церемония с издигане на знамената на Република България и на Европейския съюз днес пред сградата на ОД МВР-Търговище се проведе тържествената церемония послучай професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли, и 140-та годишнина от създаване на министерството.

Водосвет за здравето на служителите на МВР бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов. Гости на тържеството бяха областният управител на област Търговище Митко Стайков, кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров, административният ръководител Районна прокуратура-Търговище Любен Владимиров, представители на органи за местно самоуправление и на институции, както и трима бивши директори на ОД МВР-Търговище.

Приветствени думи към служителите на МВР за професионалния им празник отправиха кметът на община Търговище и областният управител.“Благодаря на всички ви за това, че денонощно се грижите за сигурността на гражданите. Знам, че това ви струва много – безсънни нощи, дълги часове без семействата ви, много поети рискове…Бих определил съвместната ни работа като перфектна и ви уверявам, че винаги можете да разчитате на нас като партньор в усилията ви за поддържане на града ни като едно добро и сигурно място за живеене“ – заяви пред присъстващите д-р Д. Димитров. „За мен е удоволствие и чест да съм тук и да  бъда част от вашия празник. Прекланям се пред това, което правите, за да гарантирате спокойствието на жителите на областта ни!“ – обърна се към служителите г-н М. Стайков, и пожела на служителите на МВР много здраве и да продължат да изпълняват със същата сърцатост задълженията си пред обществото.

Присъстващите на церемонията имаха възможност да видят част от техниката, с помощта на която полицейските служители и пожарникарите в областта изпълняват  своите служебни задължения, включително и 8 нови служебни автомобила“Шкода Рапид“, предназначени за осъществяване на патрулно-постова дейност. С тях през тази година бе обновен  автопаркът на областната дирекция на МВР. Още следващите дни новите автомобили ще бъдат включени в охраната на обществения ред и осигуряване на пътната безопасност в областта. Четири от тях  ще останат в Търговище, а по два автомобила ще получат районните управления в Попово и Омуртаг. Те ще заменят морално и технически остарели МПС в подразделенията на дирекцията. На присъстващите на тържеството  бе представена и демонстрация на няколко различни вида техники от полицейската лична зашита, изпълнени от четирима служители на РУ-Попово под ръководството на Йозджан Мехмедов – главен инструктор по полицейска лична защита.

Бяха оповестени и отличията, присъдени служители на ОД МВР-Търговище послучай професионалния им празник.  Със заповед на министъра на вътрешните работи с „Почетен знак на МВР“ – трета степен, е отличен началникът на отдел „Охранителна полиция“ в дирекцията комисар Димитър Димитров. Отличието му е присъдено за постигнати трайни резултати, проявена инициатива и професионално изпълнение на служебните му задължения. 16 служители на областната дирекция са отличени с „Писмена похвала“ от директора на структурата, за съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи Други 30 служители в различни структурни звена са отличени с „Писмена похвала“ по предложение на преките им ръководители. Със заповед на началника на РУ-Омуртаг за безупречно изпълнение на служебните им задължения с „Писмена похвала“ са отличени 5 служители на управлението. Служител на РС ПБЗН-Попово – инспектор Светозар Стоев, е отличен с „Писмена похвала“ от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В конферентната зала на областната дирекция на МВР в чест на 5 юли за служителите й е организиран концерт на състави от Центъра за младежки дейности и инициативи в гр. Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име