Значителни материални щети по няколко автомобила са нанесени вследствие на пътен инцидент.  На 27.06.2022 г. около 11,19 ч в община Търговище – на път II-51/Бяла-Попово-Дралфа/, км 64+100. Правоспособен 19-годишен водач от с. Голямо Ново, община Търговище, при управление в посока на движение гр. Търговище на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация – собственост на негов съселянин, не е спазил необходимата дистанция с движещ се пред него лек автомобил „Фолксваген Голф“ с варненска регистрация, управляван от 27-годишна жена от гр. Варна.

В резултат автомобилът „Фолксваген Пасат“ е блъснал другия автомобил в задната му част. Автомобилът „Фолксваген Голф“ е навлязъл в лявата лента за движение и се е блъснал в правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил „Мерцедес“ с бургаска регистрация, управляван от 56-годишен водач от гр. Бургас. Лекият автомобил „Фолксваген Пасат“ се е блъснал в спрял товарен автомобил/влекач/“ДАФ“ с бургаска регистрация с прикачено към него полуремарке-фирмена собственост.

Вследствие пътния инцидент за известно време участъкът от пътя бе затворен, като движението на МПС се осъществяваше през с. Голямо Ново, и бе регулирано от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Търговище.

На водачите на автомобилите-участници в пътния инцидент, са взети проби за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух, които са отрицателни.

В резултат на пътно-транспортното произшествие на автомобилите са нанесени значителни материални щети. Извършен е оглед на местопроизшествието.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име