аместник областният управител на област Търговище Ивайло Венков бе гост на официалното откриване на новосъздаден STEM център „Дигитални откриватели” в ПГ „Христо Ботев” – гр. Попово. Церемонията се състоя в рамките на работна среща по Национална програма „Иновации в действие”. Сред официалните гости на събитието бяха още Елка Станчева – началник на РУО-Търговище, Христо Белчев – секретар на Община Попово, представители на учебни заведения и партньорски организации.

STEM центърът е изграден по проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” на МОН. Общата стойност на проекта е 55 556 лв., от които 50 000 лв. безвъзмездно финансиране по Националната програма и 5 556 лв. собствен принос.

В новоизградения STEM център са обособени 15 ученически и едно учителско работни места с мобилни маси и компютри, които лесно се трансформират според нуждите на конкретната обучителна ситуация. На разположение на учениците има презентационна техника, мултифункционално устройство, 3D принтер, мини роботи и др.Целта е училищният STEM център да мотивира учениците да развият знания, умения и компетенциииите, които се търсят в технологичните индустриии и ще способстват за успешната им бъдеща реализация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име