Нови 15 случая на заболяването коронавирус са регистрирани за област Търговище през последното денонощие. Те са установени при 12 жители на община Търговище, двама граждани на община Опака и 1 жител на община Омуртаг. Хоспитализирани са петима от заболелите. Единадесет са поставените под карантина инфектирани. Карантинирани като контактни лица са общо 44 човека. В това число са и 23 деца от две групи на детска градина в гр. Търговище, контактни на заразени учители.

През последните 24 часа в област Търговище е регистриран и един смъртен случай, вследствие на заболяването. Починала е жена на 65-годишна възраст от община Попово, с придружаващо сърдечно заболяване.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на област Търговище днес, 16.03.2021 г., достигна – 2476. Активни са 99 от случаите, като 73 лица са с предписания за домашна карантина и лечение, а останалите 26 заразени са хоспитализирани в болничните заведения на територията на областта. В МБАЛ – Търговище са хоспитализирани и 14 пациенти от област Шумен.

Общо 4981 лица от област Търговище са ваксинирани срещу коронавирус до момента. С напълно завършена имунизация са 787 човека. Само първа доза ваксина е приложена на 4194 лица.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име