В област Търговище са регистрирани нови 38 случая на коронавирус през последното денонощие. С тях общият брой на диагностицираните с COVID-19 жители на областта става 766.
23 лица са дали положителни проби за COVID-19 в община Търговище. В община Омуртаг новозаболели са 11 лица, в община Попово – 3 лица и 1 лице в община Антоново. Хоспитализирани са 8 от диагностицираните, а останалите 30 души са поставени под домашна карантина.
През последните 24 часа в област Търговище са регистрирани два смъртни случая, вследствие на COVID-19. Починали са мъж на 63 г. от гр. Попово и жена на 73 г. от гр. Търговище. И двамата са били хоспитализирани.
Със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се преустановява провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения за болнична медицинска помощ. В срок до 12 ч. на 25.10.2020 г. четирите лечебни заведения за болнична помощ следва да приведат не по-малко от 10% от болничните легла за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име