Днес, 18.03.2020 г., областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков се среща с ръководството на стъкларския холдинг „Тракия Глас България” ЕАД. Визитата бе съвместна с представители на Регионална здравна инспекция – Търговище и ОД на МВР – Търговище.

Пред директорите на заводите и ръководителите на отделните звена д-р Марин Йовов – гл. секретар и епидемиолог на РЗИ – Търговище, представи актуална информация относно начините за предпазване от заразяване с коронавирусната инфекция. „С дисциплина и самоконтрол ще преодолеем заболяването” – каза д-р Йовов. Той разясни първите признаци, за които следва да се наблюдават жителите на цялата страна във времето на извънредно положение.

В заводите вече са въведени правила за недопускане на заболяването. Ежедневно се извършват дейности по дезинфекция на автобусите, превозващи работниците в предприятието. На портала за завода се измерва телесната температура на всеки пристигащ. Предоставят се предпазни маски за лице и дезинфекциращи препарати.

Здравните инспектори обследваха и предприетите мерки, по отношение безопасността на работниците в залите за хранене. Тук храната се предоставя в индивидуални кутии за еднократна употреба. А местата по масите са разредени, за да се осигури достатъчно отстояние помежду им. Извършена бе и проверка на препаратите, с които се почистват помещенията, като нарушения не бяха констатирани.

Д-р Мариян Кючуков – зам.-директор на РЗИ, отправи препоръка за осигуряване на повече термометри, с които да се следи моментното състояние на работниците. Лица с температура над 37 градуса не бива да бъдат допускани до производствените помещения, а следва да се изолират и насочат към консултация с медицински специалист.

„Вие сте част от най-голямото предприятие, което работи на територията на област Търговище” – подчерта г-н Стайков и апелира за спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания, с цел осигуряване на лична и обществена безопасност, по отношение на пандемията. „Нека бъдем дисциплинирани и отговорни, както към себе си, така и към нашите майки, бащи, деца, към колегите си и да ограничим контактите си, особено ако става дума за лица, завърнали се от чужбина” – апелира пред директорите и ръководителите на отдели областният управител.

Посещението бе във връзка с редица сигнали на местни жители към институциите, по отношение спазване на изискванията за лична безопасност и дезинфекция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име