Областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъства на заседание на педагогическия съвет на Спортно училище „Никола Симов” – Търговище. Заедно с директора г-жа Галинка Стаменова направи оглед на материалната база на учебното заведение.

Целта на срещата бе да се дискутират възможностите за обновяване базата на единственото в област Търговище спортно училище, както и способите за привличане на по-голям брой деца и младежи.

„Имате пълната ми подкрепа за утвърждаване името и авторитета на учебното заведение. Нека се обединим и заедно да създадем условия за привличане на талантливи и способни деца както от общините в нашата област, така и от съседните градове в региона, които да се обучават в СУ „Никола Симов” – Търговище” – заяви областният управител.

Той подчерта, че е необходимо да се подобри материално-техническата база на училището, за да се осигури по-добро качество за обучение на спортуващите деца в Търговище.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за разкриване на нови специалности, с които да се привлече интереса на подрастващите.

В СУ „Никола Симов” – Търговище се обучават общо 110 деца в пет направления спорт.

3 КОМЕНТАРА

  1. И какво? Тръгнаха ли на училище онези над 50% отсъстващи при проверката? Всичко се знае господа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име