Днес, 07.06.2021 г., областният управител на област Търговище Станимир Парашкевов бе гост на тържественото отбелязване на Празника на град Омуртаг. Сред официалните гости бяха още главният секретар на Областна администрация – Търговище Тодорка Танева,  народни представители, кметове на съседни общини, общински съветници и др.

Официално честването се организира по повод годишнината от полета на втория български космонавт Александър Александров, роден и израсъл в Омуртаг. Празникът започна с ритуал по издигане на знамената и приветствие от кмета на Общината инж. Ешреф Ешрефов. „На 7 юни преди 33 години нашият съгражданин Александър Александров, отлитайки в Космоса, написа нова страница в историята на България, на Омуртаг, на науката „Космонавтика” –заяви кметът. Пред присъстващите той подчерта, че сега е време да се съгражда направеното от предците, да се развива, за да се бъде Омуртаг по-добро място за живеене.

Областният управител поздрави лично кмета на града и всички присъстващи. „Приемете искрените ми пожелания за здраве, щастие и вяра в по-доброто бъдеще на града и общината. Вярвам, че Омуртаг ще продължи да се развива, ако работим заедно и с мисъл за добруването на тукашните хора” – каза г-н Парашкевов. „Убеден съм, че днес всички си спомняме, как името на град Омуртаг достигна космически висоти, как за него научиха хиляди наши сънародници и още повече хора от цял свят. И също така съм уверен, че този спомен носи чувство на гордост, чувство на местен патриотизъм” – изтъкна още той. В празничния ден той пожела на всички жители на община Омуртаг повече оптимизъм и самочувствие. „Нека помнейки миналото, градим всеки ден от новата история на град Омуртаг и общината!” – каза в заключение Станимир Парашкевов.

Тържествата продължиха с празничен концерт, в който участваха Духовия оркестър при Общината с диригент Душко Ангелов, състави от НЧ „Отец Паисий – 1870“ – гр. Омуртаг и възпитаници на ОУ „Д-р Петър Берон” – с. Плъстина.

Празникът на града ще завърши с музикално-танцов спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”, със солист Албена Вескова и оркестър „Виво Монтана”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име