Областна администрация Търговище отличи най-активните училища и детски градини от областта, включили се в инициативата „Европейски ден на спорта“ и подали репорт от мероприятията.

Областна администрация Търговище за поредна година е партньор на събитието „Европейски ден на спорта“, част от кампанията NowWeMove, подкрепено още от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и др.

28 училища и детски градини от област Търговище се включиха в събитието през септември 2023г., като 15 от тях са подали репорт за дейностите, с който са отбелязали Европейския ден на спорта.

След предварително зададени критерий за оценка, авторитетно жури от Сдружение „BG Бъди активен“, отличи най-добрите практики от най-активните участници. Сред тях са ПГСС „Никола Пушкаров“ – гр.Попово, ДГ „Пчелица“ – гр.Търговище, ОУ „Отец Паисий“- с.Подгорица, ДГ 7 Снежанка – гр.Търговище и Емил Паралюзов за проекта „В планините с орлите“.

Областният управител на област Търговище Гергана Цонева лично връчи отличията и на останалите отличени – II СУ „Проф.Никола Маринов“- гр.Търговище,СУУУС „Иван Рилски“ – гр.Търговище, ОУ „Васил Левски“- с.Крепча, ОУ „Н.Й.Вапцаров“ – с.Врани кон, ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр.Попово“, ПГ „Хр.Ботев“ – гр.Попово, ДГ1 „Веселушко“ – гр.Търговище, ДГ „Пчелица“ -гр. Търговище, ДГ7 „Снежанка“ – гр.Търговище, ДГ8 „Слънце“ – Търговище, ДГ5 „Червената шапчица“ – гр.Търговище, СУ „Васил Левски“- гр.Опака, IV ОУ „Иван Вазов“ – гр.Търговище.

Европейският ден на спорта е посветен на насърчаването на физическата активност сред подрастващите и учениците, като се залага на елемента на забавлението, различните видове физическа активност. Вашите усилия с децата и учениците не са забелязани само в този, а целогодишно“, заяви по време на срещата областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

Тя изказа благодарност на директорите и учителите за активността им, за създадените условия за децата и младежите, с които ги мотивират да се движат и спортуват.
„Пожелаваме Ви да работите със същия хъс и ентусиазъм, учейки, спортувайки и забавлявайки се заедно с децата и учениците от област Търговище“, пожелаха областният управител на област Търговище Гергана Цонева и зам. областният Петя Кирилова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име