Много често говорим за „гражданското общество“. Най-различни капацитети и лидери на какви ли не организации обясняват, как в България няма все още гражданско общество. Явно в община Опака не са слушали за печалната статистика и умозаключенията на т.н „експерти“ защото всички се вдигнаха да помогнат на 40 годишната Нурфет Кямил Емин от село Крепча, община Опака, която се нуждае спешно от финансова подкрепа за набиране на средства за продължаване на лечението на злокачествено заболяване NON HODGKIN LENFOMA (Неходжкинов лимфом).

Жената е в болница в Истанбул, където ѝ правят химиотерапия. При нужда ще бъде назначена допълнителна такава или евентуално ще се пристъпи към алогенна трансплантация. Двата курса химиотерапия са платени, но за трансплантацията са нужни 70 000 евро, от които досега са събрани 20 000. В община Опака, град Търговище и Русе са поставени дарителски кутии. „ Всяко едно домакинство,без изключение, дадоха колкото могат за спасяването на Нурфет.

„Нямаше врата на която да почукат и хората да не се отзоват“, сподели кмета на Община ОпакаМехидин Мехмедов Кадиров.  Парите обаче все още не достигат, затова и близките и двете деца на Нурфет молят всеки, който може да помогне за спасяването на живота ѝ.

Младата жена се бори с болестта от 2014 г. Благодарение на лечението два пъти е била в периоди на ремисия. Надеждата сега е в трансплантацията, за която е намерен подходящ донор. Във фейсбук е създадена група: „Да спасим Нурфет“, където може да се свържете с близките на жената.

Дарителска сметка: IBAN: BG91RZBB91551014110833 Bic: RZBBBGSF Валута: ЕUR Титуляр: Нурфет Кямил Емин Nurfet Kyamil Emin

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име