Община Търговище е в пълна готовност да посрещне предстоящия зимен сезон. 8 са фирмите, които ще се грижат за снегопочистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 км. Изпълнителите бяха определени след проведена през миналата година обществена поръчка.  Всички фирми имат необходимата оборудвана техника и материали.

Снегопочистването на територията на град Търговище ще се осъществява от БКС. Общинското предприятие има налични 100 тона техническа морска сол, 20 тона пясък, 20 тона каменно брашно и 2 тона магнезиеви соли. При необходимост, в тридневен срок могат да бъдат доставени допълнително материали. БКС разполага с 20 специализирани снегопочистващи машини. Всички те са в техническа изправност.

Всички детски заведения и училищата на територията на общината, които се отопляват с твърдо гориво, имат доставени материали.

Кризисният център на Община Търговище за настаняване на бездомни хора също е в готовност да приеме до 7 човека. Осигурени са отоплителни материали и условия за нощуване.

Предстои кметовете и кметските наместници на селата от общината да бъдат запознати с координацията при снегопочистването по различните направления. Това трябва да се случи на тяхната редовна среща, след заседанието на Общинския съвет през ноември.

Кметовете по места ще са отговорни и за разписването на протоколите за часовете, отработени от машините, при почистването. Тези справки ще се внасят в общинската администрация, където ще се осъществява второ ниво на контрол и едва тогава ще се извършва плащането към фирмите изпълнители.

Кметовете и наместниците на селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк пък трябва да подготвят и оборудват помещения за настаняване на застигнати от тежка зимна обстановка пътници. Помещенията трябва да останат в готовност до края на зимния сезон.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име