На 31 декември 2019 г. Община Търговище приключва проект „Топъл обяд“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. Това обяви на пресконференция днес кметът д-р Дарин Димитров.

„В рамките на проекта, който е с продължителност от 2 години 3 месеца, бяха обхванати над 2800 нуждаещи се лица, изпаднали в неблагоприятно социално положение; самотно живеещи; лица с липса на доходи и други. В периода на проекта те получаваха безплатна топла храна всеки работен ден от седмицата“, обясни д-р Димитров.

От 1 декември услугата се предоставя от Общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“ и кухнята на „Социалния патронаж“. Това се наложи поради отказ на фирмата изпълнител по проекта.

Реализирането на този проект е част от целенасочената социална политика, която Община Търговище развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.

Очакванията са програмата да бъде възобновена през 2021 г., когато Община Търговище отново ще кандидатства за финансиране.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име