Залата по гимнастика в тренировъчния комплекс на ул. „Христо Ботев“ ще носи името на изтъкнатия състезател и треньор по гимнастика Христо Колев (1935 – 2019). Това решиха общинските съветници на своето заседание.

Докладната бе внесена от кмета

Д-р Дарин Димитров

след постъпило в Община Търговище предложение за именуване на залата от състезатели, треньори и граждани.

Христо Колев е роден в село Водица. Създава плеяда от състезатели, преминали през националния отбор на България и участвали в най-големите гимнастически форуми – олимпийски игри, световни, европейски и балкански първенства.
Христо Колев е баща и треньор на Диян Колев – национален състезател, участвал на четири световни, две европейски първенства и две олимпиади. Негови възпитаници са още националните състезатели Мариян Пенев, Йордан Савов, Ивелин Иванов, Димитър Димитров, Неделчо Бърдарев, Иван Петров, Лъчезар Богомилов, Богомил Куюмджиев и други.
За многобройните си успехи Христо Колев е удостоен със званието „Заслужил треньор на България по спортна гимнастика“.
На мегдана: Нищо не ни остава, освен да приветстваме това решение. След като залата за борба носи името на Саид Мустафов, сега и зарата по гимнастика носи името на един достоен радетел на прота в Търговище- Христо Колев. Остана само залата по спортна стрелба. А защо тя пък да не носи името на някоя олимпийска…хайде да не изпадаме в излишна еуфория, медалистка да речем. Стискаме от сега палци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име