На 26-ти март, в късния следобед, в няколко съдебни заседания, ОС-Търговище разгледа внесените от ОП-Търговище предложения за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за четиримата обвинени в извършването на убийството в с. Ралица на 23-ти март.

Разследването още е в начален етап, но по всички дела съдът прецени, че са налице предпоставките на чл. 63 от НПК – обосновано предположение, че обвинаемите са извършили престъплението, както и реална опасност да се укрият или извършат друго такова. Обвиненията и на четиримата са за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда не по-малко от 10 години „Лишаване от свобода“, а единият от тях е извършил деянието при условията на опасен рецидив.

Двама от извършителите са непълнолетни и за тях съдът прие, че има изключителност на случая и това е основание за задържането им наред с останалите предпоставки.

Определенията на съда не са окончателни. При подаване на жалби от задържаните, те ще бъдат разгледани от Апелативен съд – Варна, на 6-ти април.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име