OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За  четвърта поредна година в страната 29 юни ще бъде отбелязан като Ден на безопасността на движението по пътищата, като основната идея е чрез този специален ден в календара да бъде насочен фокусът на обществото към проблематиката, да се повиши информираността и чувствителността му по темата, както и да се провокира промяна в рисковото поведение на пътя от страна на водачите на МПС.

На тази дата в област Търговище, както и в цялата страна, ще бъдат осъществени редица превантивни инициативи на държавни и местни органи и на доброволчески организации, насочени към подрастващите и към формирането у тях на умения за правилно поведение на пътя.

Проявите ce peaлизиpaт пoд eгидaтa нa Дъpжaвнaта aгeнция „Бeзoпacнocт нa движeниeтo пo пътищaтa”(ДАБДП). С писмо до областните администрации в страната организаторите са отправили покана към областните комисии за  безопасност на движението по пътищата и представените в тях организации да се включат със свои събития в инициативата.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Утре, 29 юни, в 10,30 ч ученици от I основно училище „Христо Ботев“ в гр. Търговище ще имат съвместна изява със служители от сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция – децата ще връчват написани от самите тях послания за безопасно управление на водачите на МПС, които служителите на реда ще спират за извършване на рутинна полицейска проверка на пътя.

Проявата ще се осъществи на бул. „Митрополит Андрей“ в гр. Търговище. Преди това на същия ден от 10 ч деца от Обединения детски комплекс-Търговище ще демонстрират майсторско управление на велосипеди пред входа на градския стадион на „Борово око“ в Търговище.

С децата ще бъде проведена и викторина с въпроси, касаещи основни правила на детската пътна безопасност. Освен това учениците ще имат възможност да подредят пъзели, които при правилно сглобяване ще  илюстрират различни пътни знаци.

В Деня на безопасността на движението в гр. Попово при извършени от полицейските служители проверки на МПС на пътя деца от три основни училища в града – „Никола Вапцаров“, „Любен Каравелов“ и „Кирил и Методий“, ще връчват на водачите листовки със съвети за етично и толерантно поведение на пътя. Инициативата ще бъде реализирана и в центъра на с. Светлен в община Попово, като в нея ще се включат и ученици от местното основно училище “Антон Страшимиров“.

Служителите на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция са съпричастни към Деня на безопасността на движението по пътищата и пожелават лек път и безопасно пътуване на участниците в движението, като ги призовават – пазете себе си, пазете и другите на пътя!

 

          За времето от 01.01.2022 г. до 28.06.2022 г. в област Търговище са регистрирани  37 тежки пътно-транспортни произшествия,  в които е загинал един гражданин и са ранени 47. За същия период на миналата година тежките пътни инциденти по пътищата на областта са били  16, с трима загинали и 22-ма ранени в тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име