Днес, 17.12.2019 г., изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане г-жа Румяна Петкова и областният управител на област Търговище г-н Митко Стайков присъстваха на тържествена церемония за откриване на новата сграда на Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Омуртаг. Сред официалните гости на събитието бяха още инж. Ешреф Ешрефов – кмет на Община Омуртаг, г-жа Гергана Георгиева – директор РДСП -Търговище, г-жа Стилияна Кирилова -директор ДСП – Омуртаг, социални работници от структурите в региона и др.

Г-жа Румяна Петкова изказа своята благодарност към областния управител за упоритостта при осигуряване на средствата, необходими за обновяване сградата на бившата ветеринарна лечебница за нуждите на Дирекция „Социално подпомагане“ в гр. Омуртаг. Тя заяви, че в цялостния ремонт на сградата са инвестирани близо 165 000 лв., като имотът е предоставен за безвъзмездно ползване с безсрочен договор. В ДСП – Омуртаг работят 20 човека, които обслужват и населението на община Антоново.

От своя страна г-н Стайков честити новата придобивка на социалните работници в Омуртаг, а и в останалите дирекции на територията на област Търговище. „Истински щастлив съм, че срещнахме подкрепа на национално равнище и успяхме да осигурим средства, за да могат социалните работници в Търговищка област да се трудят при по-модерни условия” – каза г-н Стайков. Той подчерта, че през 2019 г. в обновяване условията в дирекциите „Социално подпомагане” на територията на област Търговище са вложени общо 260 000 лв. Освен изграждането на новата сграда в Омуртаг, подобрения са извършени и в службите в Търговище, Попово и Антоново.

„Всички ние работим заедно за гражданите на Община Омуртаг, убеден съм, че и вбъдеще ще продължим добрата комуникация и сътрудничество“ – сподели пред присъстващите инж. Ешрефов.

По повод откриването на новата сграда, бе отслужен тържествен водосвет. А символично лентичката прерязаха г-жа Румяна Петкова, г-н Митко Стайков и инж. Ешреф Ешрефов.

Директорът на ДСП – Омуртаг г-жа Стилияна Кирилова връчи плакет в знак на благодарност за оказаното съдействие на г-жа Румяна Петкова, г-н Митко Стайков и г-жа Гергана Георгиева. В края на церемонията г-н Стайков съобщи още една добра новина. От Министерството на здравеопазването са осигурили сумата от 600 хил. лв. за закупуването на нов скенер в МБАЛ-Търговище. Сумата е приведена и предстои обявяването на обществена поръчка за този така нужен на болницата и на жителите на областта апарат. Скенера е един от най-модерните и с такъв разполагат единствено в гр. Добрич.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име