Окръжна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който мъж от град Омуртаг направил опит да убие свой познат, след като го залял със запалителна течност и го запалил.

Около 19,45 часа на 15 декември 2022 г. в заведение в града между двама мъже възникнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа. Те били разтървани от други присъстващи и се разотишли. Малко по-късно в друго заведение, където се намирал единият от опонентите, нахлул другият – мъж на 41 г. Той държал в ръцете си запалена факла и бутилка със запалителна течност. Хвърлил двата предмета към намиращият се там 33-годишен негов съгражданин, след което е избягал.

В резултат от действията на по-възрастния мъж, по-младият получил изгаряния по лицето и едната ръка, прегледан е в болнично заведение в Търговище и е пренасочен към Клиника по изгаряния при ВМА-Варна, без опасност за живота.

41-годишният извършител на деянието е издирен и задържан. Той е добре известен на органите на реда и е осъждан. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, като след преценка на доказателствата от страна на наблюдаващия случая прокурор, може да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление по чл. 115, във връзка с чл. 18 от НК продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име