Още по-топло, но и по-ветровито време ни очаква днес. Предупреждения от първа степен са обявени за области от Северозападна България. Поривите на южния вятър ще са между 70-90 км/ч.

Денят днес започна с температури между 8° и 13°. На места в котловините видимостта е намалена поради мъгли. През деня ще бъде топло и слънчево с максимални температури между 26° и 31°.

В събота ще остане ветровито, с умерен, в районите разположени в близост до северните склонове на планините силен и бурен вятър от юг-югозапад. Ще преобладава слънчево време. Ще бъде доста топло за втората половина от октомври с минимални температури между 11° и 16° и максимални – между 25° и 30°, в отделни райони, чувствителни на южен вятър до 32°-33°.

В неделя ще се задържи сравнително топло. Облачността ще е променлива, вероятността за валежи – малка. След обяд вятърът ще отслабне, а привечер в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух.

В началото на новата седмица ще има променлива, често значителна облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните, минималните между 10° и 15°, а максималните – между 20° и 25°.

В сряда ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад и температурите ще се повишат с 3-4 градуса. В четвъртък облачността ще е значителна, повишава се вероятността за валежи.

shumenonline.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име