В РУ-Търговище разследват и домова кражба. На 8.12.2020 г. за времето от 7 до 10 ч в гр. Търговище неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна врата в частен дом – собственост на 37-годишна жена, откъдето извършил кражба на златни накити – два златни пръстена и златен синджир с общо тегло около 18 грама. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

На 8.12.2020 г. за времето от 10 ч до 12 ч в гр. Търговище неизвестен извършител е извършил кражба на оставена без надзор в магазин за продажба на обувки дамска раница с намиращи се в нея лични документи, връзка с ключове, ключ за лек автомобил. сумата от 1000 лв. и дебитна карта – собственост на 39-годишна жена от града. Впоследствие с дебитната карта са осъществени нерегламентирани тегления на сумата от 200 лв. от банкомат. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 249, ал.1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

От полицията отново апелират към гражданите да не съхраняват дебитни или кредитни карти заедно с пин-кода за тях, защото не са изолирани случаите в случай на изгубването или кражбата им от това обстоятелство да се възползват недобросъвестни хора.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име