От ОД МВР-Търговище уведомяват гражданите, че във връзка с въведените със заповед на министъра на здравеопазването от 20.03.2020 г. нови противоепидемични мерки за ограничаване на разпространението на заболяването COVID 19, считано от 00:00 часа на 21.03.2020 г., на входно-изходните пътища на областния център гр. Търговище са изградени 5 контролно-пропускателни пункта. Те се намират на следните места:

 

  1. На път I-4/София-Варна/ – в местността „Първи долап”
  2. На изхода от кв. „Въбел” на гр. Търговище – в посока гр. Попово
  3. На пътя Търговище-Разград – след разклона за „Тракия Глас”, преди разклона за с. Давидово
  4. В посока гр. Шумен – преди разклона за с. Васил Левски
  5. В посока гр. В. Преслав – в квартал „Калково” на гр. Търговище

 

Напомняме на гражданите, че преминаването на лица се допуска само в случаи на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или на негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

От областната дирекция уведомяват още, че се предвижда гратисен период до неделя за жителите на областния град, които в петък вечерта са отпътували извън града, да се приберат по домовете си. И напомнят, че е забранено посещението на паркове, детски площадки, детски градини и други открити места. Допуска се само разхождане на домашни любимци.

От ОДМВР-Търговище благодарят на гражданите, проявили разбиране и спазващи наложените противоепидемични мерки.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име