При извършена на 19.12.2021 г. около 5,20 ч полицейска проверка в с. Гагово, община Попово, на лек автомобил „Ауди А 4“ с русенска регистрация, движещ се по ул. „Г. Димитров“ в посока гр. Опака, е установено, че водачът му – 22-годишен мъж от гр. Търговище, управлява моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,01 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

При извършена на 17.12.2021 г. в 22 ч полицейска проверка в гр. Опака е установено, че 67-годишен правоспособен водач от с. Крепча, община Опака, управлява собствения си лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,28 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име