OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес град Търговище бе домакин на жизнерадостна инициатива – заключителната проява в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ под наслов: „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“ – за учебната 2018/2019 година. Тя бе организирана от ОД МВР-Търговище и РУО-Търговище, а публиката бе изпълнила спортната зала „Д. Стефанов“, за да подкрепя отборите-участници. А те бяха 7 на брой – СУ „Васил Левски“ – гр. Опака, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Антоново, I СУ „Св. Седмочисленици“- гр. Търговище, ОУ „Акад. Даки Йорданов“ – гр. Омуртаг, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ – гр. Търговище, ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Попово, и ОУ „Хр. Ботев“ – гр. Търговище.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Всеки отбор бе съставен от четирима участници – ученици в шести клас. Целта бе в навечерието на лятната ваканция децата от областта да демонстрират на практика наученото от тях с помощта на служителите от „Охранителна полиция“ и на Детска педагогическа стая по програмата, а именно – как да играят безопасно, как да пазят сигурността си като участници в движението по пътищата, как да реагират правилно и адекватно в различни рискови ситуации

Надпреварата включваше три състезателни дисциплини. Стартът й бе даден с решаването на тест, включващ въпроси от безопасността на движението по пътищата, като според регламента на въпросите трябваше да се отговори  за 30 мин. Последва състезание по майсторско управление на велосипед, в което участниците трябваше да изпълнят определени задачи за време. В последната състезателна дисциплина по един представител на отборите трябваше да облече полицейска и пожарникарска униформа – също за време, като в това начинание всеки от тях бе подпомаган от един свой съотборник.

За прекрасното настроение в залата, което съпътстваше цялата проява, се погрижиха възпитаничките на Марияна Савова от балет „Вега“ в Търговище и момичетата от профил „Музика“ от II СУ „Проф. Никола Маринов“ в Търговище с ръководители Десислава Станкова и Росица Милкова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Заключителната инициатива по програмата уважиха с присъствието си областният управител на Търговище Митко Стайков, началникът на РУО-Търговище Елка Станчева, директорът на ОД МВР-Търговище ст. комисар Николай Ненков, директори на училища, които участваха със свои отбори в състезанието. С приветствени думи към участниците в надпреварата  се обърнаха г-н М. Стайков, г-жа Е. Станчева и гл. инсп. Иван Александров, началник на сектор в отдел „Охранителна полиция“ на областната дирекция.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В крайна сметка с победата в оспорваната надпревара се поздрави отборът на ОУ „Л. Каравелов“ в гр. Попово с общ сбор от трите дисциплини 31 т. На второ място само на две точки разлика след него се класира отборът на II СУ „Проф. Никола Маринов“-Търговище, а на трето – отборът на I СУ „Св. Седмочисленици“-Търговище, с общ сбор от 20 т. Всички участници в празничната проява получиха поздравителни грамоти от ГД „Национална полиция“, подписани от нейния директор гл. комисар Христо Терзийски, и от РУО-Търговище, както и предметни награди. Наградите са осигурени по проект „Подобряване закрилата на децата и превенция на детската престъпност“ по българо-швейцарската програма за сътрудничество, както и от РУО-Търговище. Бенефициент по проекта е ГДНП, а МОН е един от партньорите по него на национално ниво. Отборите, класирали се на първите три места в надпреварата, получиха и красиви купи. Наградите им бяха връчени от областния управител, директора на ОД МВР-Търговище, началника на РУО-Търговище и от директори на училища.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име