С много адреналин и спортни емоции премина днес (02.06.2022 г.) еднодневният турнир по футбол на малки врати за деца, родени след 2011 г., в Търговище. Състезанието се проведе в чест на 1-ви юни – Деня на детето, а организатори са Регионално управление на образованието, Областен съвет на Български футболен съюз и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

На стадион „Неделчо Камов“ в Търговище сили премериха общо 8 училищни отбора от града и села от областта. Срещите се провеждаха едновременно на два терена. Най-оспорвана и драматична бе играта между отборите на Първо ОУ „Христо Ботев“ гр. Търговище и Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ гр. Търговище, които се бореха за първото място.

Дузпите се оказаха решаващи за определяне на шампиона на турнира. С краен резултат 3:1 отборът на Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ грабна купата за първото място. На второ място се класира отборът на Първо ОУ „Христо Ботев“, а на трето място – отборът на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище.

Статуетка за най-добър гол-майстор получи Даниел Филипов от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“,

за най-добър вратар – Йордан Йорданов от Първо ОУ „Христо Ботев“

и за най-млад и успешен играч – Константин Николов от Първо СУ „Св. Седмочисленици“.

Всички участници в турнира получиха отборни и индивидуални предметни награди, които им бяха връчени от началника на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, от председателя на Синдикат Образование към КТ „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров и председателя на СРС на КТ „Подкрепа” – Търговище г-н Васил Николов.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име