Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров откри 244-ия Традиционен пролетен панаир. Проявите започнаха с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“ и дефиле до изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“.

SONY DSC

„Похвално е, че във времената, в които живеем и въпреки трудностите, всички ние – производители, търговци, посетители, организатори, имаме волята и силите да продължим тази традиция. Нека всички нас винаги ни обединяват добрите каузи в полза на общината ни – такава, каквато е и традицията на пролетния панаир“, заяви кметът.

SONY DSC

77 са фирмите, които участват в търговското изложение в галерията и на откритите площи пред нея. Фирмите са от цялата страна. Изложени са конфекция, ръчно изработени изделия, вина. В зала 2 е представена почти цялата продуктова гама на официалния партньор на панаира, фирма „Мебел Стил“. В петък и събота, на откритите площи пред галерията, ще бъдат изложени автомобили, с възможност за провеждане на тест драйв. На т. нар. „весел панаир“, зад стадион „Димитър Бурков“, участват 110 търговци.

Кулинарното състезание „Да се хванем за зелено“ започва в 13.00 ч. в Алеята на занаятите. 10 отбора ще се надпреварват в приготвянето на най-вкусната гозба от зеленолистни зеленчуци. Успоредно с участниците ще готви и шеф Иван Звездев. В края на състезанието всички гости ще могат да вкусят и от неговата гозба.

Шеф Звездев ще бъде и председател на журито. В състава му са още шеф Йонко Дяков, който е родом от Търговище, както и  Божанка Дамянова, преподавател в Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусови технологии „Алеко Константинов“.

Ученици от гимназията пък ще демонстрират пред посетителите зареждане на маса по предварително меню и декантиране на вино.

В 17.00 ч. на малката сцена в парка „Борово око“ започва инициативата на любителски фолклорни клубове „Хорáта на търговищкия край“.

Вечерният концерт започва в 19.30 ч., на сцената в парка „Борово око“ и е с участието на Илия Луков. В 21.00 ч. пък „Дивинатас“ ще представят огненото си шоу.

В дните до 14 май изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“ ще работят от 9.00 ч. до 21.00 ч. Работното време на базара с атракциони до стадион „Димитър Бурков“ е от 9.00 ч. до 23.00 ч.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име