С водосвет и официална церемония днес бе открита обновената по Оперативна програма „Региони в растеж“ сграда на I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище. Лентата прерязаха министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и директорът Димитър Алексиев.

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Общината, фирмите-изпълнители по проекта, родители, бивши и настоящи преподаватели, ученици, граждани.

„Изпълнихме успешно един изключително сложен и мащабен проект. Вложихме много труд и емоция в реализацията му. Стъпка по стъпка искаме да постигнем нова, съвременна инфраструктура – учебна, спортна, културна, социална. Огромна работа, която изисква сериозен ресурс и енергията, труда и всеотдайността на десетки общински специалисти. Работили преди. Работещи сега. Благодаря им“, заяви кметът д-р Димитров.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави общинското ръководство за добре реализирания проект. „От всички ангажирани институции, Общината е тази, която в най-голяма степен е натоварена с ангажимента да реализира тази мащабна инвестиция. Тя може би е една от най-големите за обновяване на училище в образователната инфраструктура в страната. Това е голяма отговорност, с която Общината е успяла да се справи“, заяви министър Вълчев.

Директорът на учебното заведение Димитър Алексиев изрази удовлетворението си от извършения ремонт и благодари на Община Търговище за оказаната подкрепа при реализирането на проекта.

Дейностите по обновяването на училището, в което се обучават близо 600 деца, включват цялостна подмяна на дограмата и всички инсталации, полагане на топлоизолация, отводняване. Изградени са спортни игрища за тенис на корт, футбол, баскетбол, волейбол. Извършена е и цялостна подмяна на обзавеждането и оборудването, монтирани са интерактивни дъски. Общата стойност на проекта възлиза на 3,39 млн. лв. без ДДС.

Работна среща с директорите на училища от Област Търговище

В проекта за обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж” бяха рехабилитирани и сградите на детска градина №9 „Приказка“ и детска ясла №1 „Първи юни“. В момента се извършва и цялостен ремонт на детска градина №7 „Снежанка“. Общата стойност на проекта е над 9 млн. лв.

Тази година в капиталовата програма на Общината са заложени и средства за ремонти на сградите на детски ясли №2 и №5, на детска градина №3 в града, на детската градина в село Руец и училището в село Вардун. Такъв ще има и в сградата на II ОУ „Н. Вапцаров“. Подмяна на дограмата е предвидена в III ОУ „П.Р.Славейков“. След откриването министър Вълчев разгледа обновените класни стаи и се срещна с учениците, а по-късно в актовата зала на училището бе проведена работна среща с директорите на училища от Област- Търговище.

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име