В Двореца на спорта във Варна се проведе Държавното първенство за Купите на България по спортна гимнастика за детско юношеските възрасти. Състезанието бе открито от легендарният Йордан Йовчев, а почетни  гости  бяха заместник кметовете на районите и спортни деятели на гр. Варна. С едноминутно мълчание бе почетен доайена на Търговищката гимнастика Христо Колев. Участваха отбори от над 15 клуба от страната. СК”Торнадо” се представи с отбори във всички възрасти с гимнастици,  възпитаници на ЦПЛР-ОДК Търговище. За първа година във Вътрешният календар на Федерацията бе включена нова възраст–деца до 8 години.

За голяма радост на треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова  6-7 годишните Християн Златев, Онур Хикмет, Даниел Господинов, Калоян Костов, Джан Тахиров и Светозар Захариев се представиха отлично  и грабнаха купата за трето място отборно в конкуренция с над 10 отбора. Индивидуално Християн Златев е вицешампион, а Онур Хикмет остана четвърти, на по-малко от десета от третото място.Във възрастта момчета младша СК“Торнадо“ участва с два отбора.

Първият отбор в състав Данаил Руменов, Християн Василев, Мерт Ахмед, Павел Милчев, Алегзандър Иванов и Даниел Недков останаха четвърти в отборното класиране, а вторият отбор-Николай Лалов, Алкай Ферайдин, Александър Тотев, Берк Зюхтюев и Иван Стоичков-девети. Данаил Руменов и Християн Василев намериха място в призовата осмица на всички уреди. И отбора на момчетата старша – Радостин Янев, Миркаан Даян Стефанов, Константин Куцарав и Шуаийп-Ефе Мартинов останаха четвърти в отборното класиране. Но в тази възраст в индивидуалното класиране в многобоя след отлична игра шампион в многобоя и носител на купата на България стана Радостин Янев, а Миркаан Даян Стефанов окичи гърдите си с бронзов медал.

В шампионата на уреди Миркаан стана шампион на Халки и вицешампион на успоредка. Радостин спечели три бронзови медала на прескок, халки и висилка! Отбора на юношите старша /Георги Стоянов,  Джан Мустафов, Димитър Иванов и Златко Златков/ остана втори след ЦСКА. В индивидуалното класиране Георги Стоянов е вицешампион в многобоя. В шампионата на уреди Георги е шампион на висилка и вицешампион на халки.  Ръководството на СК”Торнадо” е изключително доволно от представянето на възпитаниците си и изказва благодарност на съдията на клуба Николай Димитров за  обективното съдийство! В началото на месец юли предстои най-важното състезание за годината – Държавното първенство в София. Подготовката на всички гимнастици на клуба продължава!

1 коментар

  1. Добре, че са мъжете треньори да пазят и вдигат, а другата бере слава покрай тях. Така мисля. Много крещи ве.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име