В продължение на шест дълги дни гимнастици и гимнастички от цяла България във всички възрасти се състезаваха  на Финалите на Държавното-лично отборно първенство по спортна гимнастика в зала „Арена Армеец“ в град София. Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК и СУ „Н.Симов“, участваха във всички  възрастови  групи , а с отбори в пет възрасти.  

Най-малките – децата, откриха финалите, като първият отбор в състав Матей Стойнев/10м./, Бурак Неджатинов/13м./ Стелиян Ненчев/14м./Александър Митев/23м./, Райън Исмаил/25м./ и Георги Александров /38м./ от 83 участващи гимнастика заеха 4-то място отборно, а вторият отбор в състав- Никола Александров, Окан Мустафов, Айкан Саидов, Димитър Димов, Велизар Борисов и Арас Зюлкюфов се класираха 10-ти от дванадесет отбора!

При момчетата младша Онур Хикмет безапелационно спечели  титлата Шампион на България за 2023г.в многобоя! Вицешампионска титла отборно за момчетата младша на КСГ „Торнадо“ /Онур Хикмет, Ивайло Иванов, Алпер Ъшък, Виктор Господинов и Аршън Алънч Караслан/! В шампионата на уреди Онур е и  шампион на кон с гривни, халки, успоредка и  висилка, вицешампион на прескок и пети на земя. Алпер Ъшък е е в призовата осмица на халки и успоредка.

Във възрастта момчета старша отборът  в състав Даниел Господинов, Волкан Кемал, Николай Лалов и Борислав Иванов зае пето място. На финалите на уреди отлично се представи Даниел Господинов, който е шести на земя и седми на кон с гривни. Димитър Лалов участва индивидуално при юношите младша, като се класира пети във финала на кон с гривни!

На 1 и 2 юли се проведе Държавното първенство и в най-горните възрасти-юноши старша, младежи и мъже. КСГ „Торнадо“ участва с отбори при юношите старша и младежите и индивидуално със  специално прибралият се от чужбина Пламен Шейтанов при мъжете.

Младежите /Георги Стоянов, Петър Петров и Димитър Иванов/ са отборни шампиони за 2023г. на България! Георги Стоянов е трети в многобоя, а Пламен Шейтанов осми в многобоя при мъжете! Юношите старша /Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев, Данаил Руменов и Константин Куцаров/ са трети отборно!

На финалите на отделните уреди  Миркаан Даян Стефанов завоюва бронзов медал на халки, а Петър Петров е осми на същият уред! При младежите, макар и контузен Георги Стоянов спечели два бронзови медала на халки и висилка, четвърти е  на кон с гривни, шести на успоредка и седми на прескок!

Пет стотни деляха от медалите на висилка и успоредка Пламен Шейтанов, който се представи отлично при мъжете, класирал се в призовата шестица и на останалите уреди.

Ръководството на КСГ“Торнадо“ изказва специални благодарности на треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Йордан Савов и Снежана Стоянова , които подготвиха отлично възпитаниците си за най-важното състезание за годината!

Благодарности и на съдиите на клуба Николай Димитров и Димитър Димитров за обективното съдийство!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име