В Благоевград при строги епидемиологични мерки се проведе 17 МТ по спортна гимнастика „Л.Солачки“. Клуб по спортна гимнастика „Торнадо“, участва с отбори във всички – четири категории, с  14 гимнастика, възпитаници на ЦПЛР-ОДК и СУ“Н.Симов“.

Треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов , Снежана Стоянова и Теодора Николаева са горди и удовлетворени от мъжката и всеотдайна игра на гимнастиците! И  в четирите категории отборите са два пъти първи и два пъти втори! В индивидуалното класиране от четири категории – три индивидуални шампионски титли в многобоя и много медали на уредите!

В първа категория до 8г., освен отборната победа и индивидуално Онур Хикмет е абсолютен шампион с шест златни и един сребърен медал! Алпер Ъшък е трети на успоредка, четвърти в многобоя и в призовата осмица на останалите уреди. Отлично представяне и за Ивайло Иванов и Виктор Господинов, които окичиха гърдите си с медали на уредите!

Във втора категория-до 10г. отборно КСГ „Торнадо“ е втори, след „Левски -Спартак 08“. Но и в тази категория абсолютен шампион е Мерт Ахмед, с 5 златни и един бронзов медал! Вицешампион в многобоя е Даниел Господинов с 2 сребърни и 2 бронзови медала! Дебютанта Волкан Кемал /след сериозна контузия/ много  допринесе за отборното класиране!

И в трета категория отбора е втори. Данаил Руменов е трети в многобоя, втори на успоредка и в призовата осмица, а Християн Василев е трети на висилка, четвърти в многобоя и в осмицата на останалите уреди. Димитър Лалов е осми на земя.

И в  най-голямата четвърта категория абсолютен шампион, както в отборното, така и в индивидуалното е КСГ „Торнадо“. Абсолютен шампион е Георги Стоянов с 4 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал. Радостин Янев и Миркаан Даян Стефанов са в призовата осмица и в многобоя и на уредите. С представянето си и Константин Куцаров допринесе за отборната победа.

Ръководството на клуба благодари за труда и усилията, както на децата, така и на треньорите! Специални благодарности и на съдията на клуба Николай Димитров, който въпреки многобройните се служебни ангажименти, пренебрегвайки ги, отдели време и достойно съдийства на Международният турнир!

До края на годината гимнастиците на клуба имат още две участия – с националният отбор на България Миркаан Даян Стефанов на Международен турнир в гр.Нови Сад /Сърбия/, а на 18.12. седем гимнастика на клуба ще участват на турнира „Йордан Йовчев – за купата на „Дженерали“ в София!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име