В продължение на шест дълги дни гимнастици и гимнастички от цяла България във всички възрасти се състезаваха  на Финалите на Държавното-лично отборно първенство по спортна гимнастика в град София.

Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК и СУ „Н.Симов“, участваха в шест възрастови  групи , а с отбори в четири  възрасти.  Още от първият ден, най-малките гимнастици – деца до 8г. приковаха погледите на всички и  безапелационно спечелиха първо място отборно.

Отборът в състав Алпер Ъшък, Виктор Господинов, Ивайло Иванов, Бурак Неджатинов, Берк Мехмед и Крис Топалов не позволиха на следващите го ЦСКА и „Черноморски юнак“ Вн да застрашат спечелването на най- голямата отборна купа.

В индивидуалното класиране /само многобой/, Алпер Ъшък  е на призовото трето място, Ивайло Иванов е осми, а Виктор Господинов девети от 72 участника.

В тази възраст клуба участва и с втори отбор, съставен от шест годишните малки гимнастици  Матей Стойнев,  Стелиян Ненчев, Райън Исмаил, Окан Мустафов, Симеон Ковачев и Никола Александров, които спечелиха купа за осмо място отборно от 10 отбора!

При момчетата младша интригата бе отново в индивидуалното класиране между Онур Хикмет и състезаващият се за ЦСКА украински шампион Иван Карпенко. И отново като във Варна в многобоя Иван е с с две десети пред Онур. В шампионата на уреди Онур е шампион на успоредка и халки, вицешампион на земя, кон с гривни и в многобоя. Волкан Кемал е седми на халки.

В отборното класиране Онур, Волкан, Борислав Иванов, Аршън Арънч Караслан и Валентин Иванов завоюваха почетното пето място! След крайно непочтенно съдийство при момчетата старша /Мерт Ахмед, Даниел Господинов, Димитър Лалов и Николай Лалов/, отборът на КСГ „Торнадо“  от второ място преди по-малко от месец, бе изпреварен с цели 35точки, и остана на четвърто място.

Мерт Ахмед  и Даниел Господинов се класираха на финалите на прескок, халки, успоредка и висилка и се класираха в почетната осмица. За съжаление при юношите младша един състезател от отбора не се яви на състезанието и клуба не можа да направи отбор и участва индивидуално с Радостин Янев, Данаил Руменов и Константин Куцаров.

В шампионата на уреди Радостин Янев е бронзов медалист на халки, четвърти на висилка и седми на прескок. След контузията на треньора на клуба Добромир Стойнев, неговата участ последваха и членовете на отбора юноши старша – четирикратният шампион от Купа България Георги Стоянов и Петър Петров.

Така в тази възраст остана само Миркаан Даян Стефанов, който влезе с първа оценка на финалите на халки, но късметът отново не бе на страната на Мирки и той  остана шести и на халки и на успоредка. За да запълни отбора на мъжете на клуба, специално от Норвегия дойде сина на дългогодишният  треньор на „Торнадо“  Данаил Шейтанов – Пламен Шейтанов. Заедно със  Станислав Кирилов, Красимир Димитров и Пламен Каралийски,  мъжкият отбор на клуба зае почетното четвърто място в България.

В индивидуалното класиране Пламен Шейтанов е пети в многобоя, бронзов медалист на земна гимнастика, пети на прескок и успоредка и осми на кон с гривни. Единствен съдия на състезанието  бе Добромир Стойнев, докато другите клубове бяха с 2-4 съдии!

Благодарности на треньорите Борислав Илиев, Йордан Савов, Снежана Стоянова и Теодора Калпакчиева, че  въпреки всички трудности успяха достойно да завършат  най-важното състезание за годината.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име