В продължение на четири  дни във Варна  се проведе Държавното Лично Отборно Първенство по спортна гимнастика за Купите на България.  Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК, участваха с отбори във всички възрастови групи. Още от първият ден, най-малките гимнастици – деца до 8г. приковаха погледите на всички,  безапелационно грабвайки  купата за първото място отборно, следвани от ЦСКА и Левски-Спартак!

И в индивидуалното класиране /само многобой/, Онур Хикмет не позволи никой да го застраши и грабна купата на България! Светозар Красимиров, макар и контузен се нареди на седмо място в многобоя. С отличната си игра и Александър Иванов, Алпер Ъшък, Виктор Господинов, Ивайло Иванов, Аршън Караслан, Валентин Иванов и най-малкия участник Матей Стойнев допринесоха за отборната победа!

При момчетата младша Мерт Ахмед спечели седем медала, а Даниел Господинов-пет! Мерт е втори на висилка, трети в многобоя, кон с гривни, халки и прескок. Даниел е в призовата шестица на халки, прескок и висилка и осми в многобоя и на кон с гривни. Макар и лишени от двама  /Волкан Рейхан и Едис Мартинов/ основни състезателя поради контузии, Мерт, Даниел, Николай Лалов и Борислав Иванов се класираха на четвърто място отборно.

След малки неточности на отделните уреди, отборът на момчетата старша /Данаил Руменов, Християн Василев, Димитър Лалов, Даниел Недков и Павел Милчев/  се класира на четвърто място отборно. В индивидуалното класиране Данаил Руменов е вицешампион на кон с гривни, трети на халки и в призовата осмица в многобоя, успоредка и висилка. На Християн Василев малко не достигна за медал на прескок, оставяйки четвърти, шести на халки и седми на земя. Гимнастиците Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев, Константин Куцаров и Иван Стоичков се класираха на трето място отборно при юношите младша!

В индивидуалното Миркаан Даян Стефанов е шампион на халки, трети в многобоя, кон с гривни и успоредка, пети на висилка, а Радостин Янев с еднаква оценка на висилка с третия, остана четвърти, като малко не му достигна и за третото място на земя, пети в многобоя и седми на халки. Константин Куцаров    се класира шести на успоредка.

Подготовката на гимнастиците продължава усилено за Държавното първенство в София под ръководството на треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов и Снежана Стоянова. КСГ „Торнадо“ изказва специални благодарности за точното и обективно съдийство на Николай Димитров и Борислав Илиев!

1 коментар

  1. ЦПЛР-ОДК e на издръжка на МОН. Т.е. заплати и разходи за състезаания се заплащат от МОН. Треньорите (учителите) са на щат и получават заплата. Защо заниманията се заплащат? Все едно да плащате такса на учителите в училище. Така ли е или греша?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име