В зала „Строител” в Пловдив се проведе Държавното лично-отборно първенство  за Купа България по спортна гимнастика за юноши старша, младежи и мъже. ,КСГ ”Торнадо” участва във всички възрасти с отбори в юноши старша и мъже и индивидуално при младежите.

В отборното класиране юношите старша, възпитаници на ЦПЛР-ОДК се класираха втори в състав – Георги Стоянов, Миркаан Даян Стефанов, Петър Петров и Павел Милчев. Отлично се представиха в индивидуалното класиране Георги Стоянов и Миркаан Даян Стефанов. Георги Стоянов  завоюва четири златни медала на земя, прескок, успоредка и висилка, сребърен медал в многобоя и бронзов на кон с гривни.

Миркаан  за първа година участва в тази възраст и малко не му достигна за златния медал на халки, като остана втори, а на успоредка и кон с гривни -четвърти /на една десета от бронзовия медал/!

Мъжкият отбор завоюва четвърто място в крайното класиране , след сърцато представяне на играещите треньори Добромир Стойнев и Георги Иванов,  подкрепяни от Станислав Кирилов и Пламен Каралийски.

При младежите на  Димитър Иванов малко не достигна за класиране на шампионатите. Добромир Стойнев и Георги Иванов се класираха в призовата осмица  на кон с гривни, прескок и успоредка при мъжете. Най-големите гимнастици на КСГ „Торнадо“ поставиха отлично начало на новата спортно-състезателна година на клуба. Специални благодарности на съдиите Николай Димитров и Борислав Илиев, които въпреки ангажиментите си, не изневериха на родния си клуб.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име