Вокалните изпълнители на ДФА „Шарено герданче” към Младежки дом-Търговище, с ръководител Светла Стаменова, се представиха отлично в престижен национален конкурс. В състезателните дни на сцената излязоха над 300 участници от всички фолклорни области на страната, които се надпреварваха в две категории и пет раздела: певци, инструменталисти, камерни вокални и инструментални групи, народни хорове, оркестри и ансамбли.
Организатор на конкурса е Центърът за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Варна, със съдействието на Община Варна и Регионалното управление на образованието в морската столица. Комплекс „Камчия“ е партньор на престижното събитие.
За поредна година журито бе изключитетлно авторитетно – председател – Димитър Христов – гл. диригент на народен оркестър при БНР и композитор, и членове – Петьо Костадинов– оркестрант в оркестъра на БНР, Ангел Добрев – преподавател, композитор и солист в оркестъра на БНР, Костадин Костадинов – аранжор, оркестрант в оркестъра на БНР, Ваня Монева – продуцент в БНР и диригент на хор „Ваня Монева“, Евелина Христова и Гергана Костадинова – солистки на „Мистерията на българските гласове“ и „Ева квартет“.
Целта на фестивала е да утвърждава и приобщава младото поколение към традиционната българска култура.

Общо 11 са наградите за певиците на ДФА“Шарено герданче“ от ХХV издание на НДФК „Диньо Маринов“ гр. Варна. Ето ги:
Диплом, плакет и I място за народен хор „Шарено герданче“

Диплом, плакет и I място за камерна група „Шарено герданче“ – големи

Диплом, плакет и II място за камерна група „Шарено герданче“ – малки

Анита Емилова – II място, диплом и медал

Полина Тодорова – III място, диплом и медал

Милен Пламенов – II място, диплом и медал

Ивайла Петрова – II място, диплом и медал

Дамла Исмаилова и Даяна Николаева – диплом и поощрения

Специална награда – диплом, плакет и цял тракийски костюм за Анита Емилова, и специална награда за вокален педагог на Светла Стаменова.

Две, от общо шестте, едногодишни стипендии по МОН получават Анита Емилова и Полина Тодорова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име