Общо 30 са отворените оферти в двете обществени поръчки за изработване на технически проекти за основен ремонт на 28,5 км републикански пътища в област Търговище. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В едната обществена поръчка е изработването на технически проект за основен ремонт на 11,6 км от първокласния път Велико Търново – Търговище в участъка между Антоново и Омуртаг. Отсечката е част от направлението София – Варна. Индикативната стойност за изработване на техническия проект е 232 920 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни. Отворени са 13 оферти.

В другата обществена поръчка е проектирането на основния ремонт на 16,9 км от второкласния път Попово – Дралфа. Трасето свързва населените места в общините Попово, Стражица, Горна Оряховица и Търговище. Прогнозната стойност е 338 540 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение 60 календарни дни. 17 са отворените оферти.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности, допълват от АПИ.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име