Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни.

В консултациите с кмета д-р Дарин Димитров участваха представители на всички парламентарно представени партии в 49-ото Народно събрание.

844 ще са членовете на всички 105 СИК в общината в предстоящите избори. Най-много места в тях има Коалиция „ГЕРБ – СДС“ – 211, като 91 от тях са ръководни. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична  България“ има 193 места. От тях 83 са на ръководни позиции. Партия ДПС е със 118 места, като 48 от тях са в ръководствата на комисиите. „Възраждане“ е със 114 места, от които 45 са ръководни. Коалиция „БСП за България“ и партия „Има такъв народ“ са с по 104 места в секционните комисии. Ръководните места, които те заемат в комисиите, са съответно 30 и 15 броя.

Партиите и коалициите се споразумяха и за състава на подвижната избирателна секция, в случай че такава бъде образувана. За целта са необходими поне 10 заявления. До момента в Общината не са постъпили такива. Срокът за подаване на документи е 25 май в отдел ГРАО в Общината или на e-mail: obshtina@targovishte.bg.

По процедура кметът трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Районната избирателна комисия до 9 май.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име