Патронен празник чества днес Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище. В деня на Св. Николай Чудотворец ученици, учители и треньори отбелязаха рождението на своя патрон Никола Симов – Куруто, чиято точна житейска дата е неизвестна. Времето обаче не покрива в забрава героя и на този ден младите спортисти поднесоха венец и цветя на паметника на Ботевия байрактар.

С едноминутно мълчание и сведени глави беше почетена неговата памет. „Всяка година на 6 декември се събираме, за да отбележим рождението и именния ден на този самоотвержен човек, на когото е поверено знамето, светинята на революционната чета по онова време, да се преклоним пред подвига на патрона на нашето училище.

Вярвам, че неговия борбен дух продължава да живее в нас и да ни води към нови спортни успехи. Никола Симов – Куруто ни дава блестящ пример за победа, а историята на нашето училището е история на много победи.

 

Затова ние с гордост носим неговото име, работим ентусиазирано и с надежда за спортна слава на училището“, каза директорът на училището Надежда Коева в приветственото си слово по време на празничната програма в спортна зала „Иван Ангелов“ в града. Специален поздрав за празника учениците отправиха чрез стихове, запазени в архивни вестници в Регионалната библиотека.

Подредени бяха и рисунки на тема „Първият знаменосец на Ботевата чета“. За отличното си представяне в творческия конкурс те получиха грамоти и награди. Колко сте знаещи, смели и готови за екипни битки те показаха в проведените спортни игри и състезания.

Вкусна торта и празнични хора белязаха специалния ден за Спортното училище „Никола Симов“ в Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име