На скромно тържество в присъствието на Областният управител Станимир Парашкевов, собственика на Фирма „Мебел Стил“ Илко Илиев, управителят на МБАЛ- Търговище д-р Иван Светулков, доброволците от БМЧК-Търговище, лекари и медицински сестри от отделението и гости, бе представена най-новата придобивка на Детското отделение към МБАЛ-Търговище .- Веноскенер, закупен с финансовата помощ на младежите от БМЧК-Търговище ръководени от Диана Ненова и Търговищки ученически парламент и финализирана от фирма „Мебел стил“ ООД- Търговище.

SONY DSC

Този апарат е изключително полезен и значително ще се намалят трудностите при слагане на абокат или провеждане на венозно лечение на децата, тъй като апарата „намира“ бързо и показва ясно ĸpъвoнocнитe cъдoвe нa мaлĸитe пaциeнти. По този начин медицинската помощ ще е оказана по- бързо и с по- малък стрес за децата, родителите и медицинския персонал на отделението. И особено за деца в увредено състояние.

Всичко започва с една инициатива на МБЧК-Търговище, които изработват бижута за празника на влюбените Св.Валентин и организират разпродажба с цел, със събраните средства да се закупят играчки за Педиатричното отделение. Малко изненадващо и за тях се събира една доста внушителна сума от 1640 лв. и така идва решението след като споделят това с ръководството на Педиатричното отделение, да се закупи един по-качествен уред.

Тогава на помощ идва Областният управител Станимир Парашкевов, който ги свързва с Илко Илиев. Отговора от там е, че приветстват идеята а за децата на Търговище трябва да се закупи най-доброто, като се включват с необходимите за закупуването на скенера 5 750 лв. „ Дарението което направихме е едно продължение на здравната и социална политика която води управлението на фирма „Мебел Стил“, заяви собственика на фирмата г-н Илко Илиев.

Ние сме може би единствената фирма в Търговище, която поддържа здравен кабинет, който да се грижи за здравето на нашите работници, като всяка година се правят и задължителни здравни прегледи на служителите и работниците от фирмата. Благодаря че ми бе дадена възможност да участвам в това хуманно мероприятие. Това дарение за мен не е някакъв финансов товар а удоволствие. Още веднъж благодаря и бъдете здрави“, каза в заключение г-н Илиев, като подари на отделението и едно цвете. Областният Координатор на младежите от БЧК благодари за подкрепата на тая тяхна инициатива.

Областният управител г-н Парашкевов благодари на младежите от МБЧК, пожела здраве и по-малко работа на всички здравни работници от Детско отделение, като им подари една икона на Св. Богородица. „Една такава манипулация е стрес и за детето и за персонала, благодаря за дарението чрез което този стрес ще бъде преодолян“, заяви и управителят на МБАЛ- Търговище д-р Светулков.

В края на тържеството на всички дарители бе връчено и Благодарствено писмо: „Човеколюбие, състрадателност, съпричастност, отзивчивост… Тези думи важат за всички вас… Хора, които помагат за пореден път“, се казва в благодарственото  писмо до дарителите, връчено им от ръководството на МБАЛ и отделението по Педиатрия. 

След това бе направена демонстрация с новия апарат.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име