Над 600 гимнастика от цяла  България в продължение на седмица разпределяха шампионските титли на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика  за 2019г. в  зала „Арена армеец” в гр. София. СК”Торнадо” Търговище участва  с отбори в пет възрасти -в най-новата възраст „деца до 8г.“, с два отбора при  момчетата младша, момчетата старша,  юношите младша  и мъже,  съставени от   гимнастици от ЦПЛР-ОДК. Възпитаниците на треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова се представиха отлично – отборни купи във всички възрасти. Най-малките – шест и седем годишните Християн Златев, Онур Хикмет, Даниел Господинов, Калоян Костов, Джан Тахиров и Светозар Захариев подобриха класирането си от Купа България и от трето се наредиха на вицешампионското стъпало на стълбицата! В многобоя Християн Златев е пети, Онур Хикмет-седми, а Даниел Господинов-девети! Малко не достигна на първият отбор при момчетата младша /Данаил Руменов, Християн Василев, Мерт Ахмед, Павел Милчев, Даниел Недков и Алегзандър Иванов/за третото отборно място и  останаха отново четвърти. Вторият отбор /Николай Лалов, Александър Тотев, Алкай Ферайдин, Берк Зюхтюев и Иван Стоичков/ се класираха на девето място. В индивидуалното класиране Данаил Руменов е четвърти, както в многобоя, така и на уредите. Християн Василев е шести в многобоя и в призовата осмица на уредите. И отборът на момчетата старша подобриха класирането си от Купа България- грабнаха купата за трето място. Миркаан Даян Стефанов е трети в многобоя, и в призовата осмица на уредите. Шампиона от Купа България Радостин Янев остана шести в многобоя и в призовата осмица на уредите. Юношите младша /Георги Стоянов, Джан Мустафов, Димитър Иванов и Златко Златков/ са вицешампиони за 2019г. Георги Стоянов е шампион на халки и висилка, трети на кон с гривни и четвърти в многобоя. Макар и контузен Пламен Шейтанов /дошъл специално от Норвегия с Данаил Шейтанов/ взе участие на два уреда – кон с гривни и халки. В шампионата завоюва бронзов медал на кон с гривни и остана четвърти на халки /с еднаква оценка с третия/. За първи път в историята на търговищката гимнастика СК“Торнадо“ и участва с отбор при мъжете на Държавно първенство! И те постигнаха  най-големият успех!  Георги Иванов, Исмет Исметов и Станислав Кирилов станаха вицешампиони на България за 2019г.! Георги Иванов е вицешампион в многобоя,  прескок, успоредка и висилка и пети на останалите уреди. В шампионата на уреди Исмет Исметов е в призовата осмица на халки, успоредка и висилка. Гимнастиците бяха наградени от изпълнителният директор на европейската федерация по гимнастика Лиза Уортман, секретаря на БФГ-Йордан Йовчев и Президента на БФГ-Красимир Дунев. С обективното си съдийство се отличи  съдията на клуба Николай Димитров.

Ръководството на СК”Торнадо” е изключително доволно от представянето на възпитаниците си на най-важното състезание за годината. Веднага след състезанието част от състезателите ще летуват в Сърбия на Спортен лагер! През месец август гимнастиците са и на море в Кранево! И въпреки ваканцията, тренировъчните занимания продължават!

1 коментар

  1. Браво на Даката и Борко! А след успехите в гимнастиката следва я барман, я цирк или безработица. Учете деца, занаят вземете, защото никой няма да се погрижи за вас. Остават травмите.
    54-годишният Димитър Делипапазов, европейски шампион по халки през 80-те, бе открит мъртъв след пожар в жилището му на ул. „Георги Байданов“ вчера в Пловдив, предаде БГНЕС.
    От осем месеца мъжът е имал сериозни проблеми с краката и се е придвижвал с инвалидна количка. https://topsport.bg/other-side/bivsh-evropeyski-shampion-po-gimnastika-zagina-pri-pozhar.html

    Живял е сам в приземен етаж на кооперация, като за него се е грижела жена, която го е изкарвала на разходка.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име