В продължение на четири  дни във Двореца на културата и спорта във Варна  се проведе Държавното Лично Отборно Първенство по спортна гимнастика за Купите на Република България.  Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК и СУ „Н.Симов“, участваха с отбори във всички възрастови групи, като при най-малките участва с два отбора.

Още от първият ден, първият отбор /Алпер Ъшък, Ивайло Иванов, Виктор Господинов, Бурак Неджатинов, Берк Мехмед, Матей Стойнев и Крис Топалов/  – деца до 8г. прикова погледите на всички и  безапелационно грабна  купата за първото място отборно, следвани от ЦСКА и „Черноморски юнак“ Варна, а вторият отбор/5-6г.- Стелиян Ненчев, Райън Исмаил, Окан Мустафов, Симеон Ковачев, Виктор Недялков, Александър Митев и Никола Александров/ се нареди на осмо място от 10 отбора!

В индивидуалното класиране /само многобой/ Алпер Ъшък е трети, Ивайло Иванов шести, Виктор Господинов- 9- ти! Отлично се представиха  Онур Хикмет, Волкан Кемал, Борислав Иванов, Аршън Арънч Караслан и Валентин Иванов, заемайки пето място в отборното класиране.

Онур Хикмет е вицешампион в многобоя, като пред него е само украинския гимнастик Иван Карпенко /бежанец, картотекиран в ЦСКА/! Онур спечели 7 медала-два златни /успоредка и висилка/, 3 сребърни /многобой, кон с гривни, прескок/ и два бронзови /халки и земя/! Волкан Кемал е пети на кон гривни! С вицешампионска титла отборно  се поздравиха и  момчетата старша /Мерт Ахмед, Даниел Господинов, Димитър Лалов и Николай Лалов/, а също така и юношите младша /Радостин Янев, Данаил Руменов, Християн Василев и Константин Куцаров/!

„В многобоя Радостин Янев е четвърти, а Мерт Ахмед-осми! За първи път целият отбор момчета старша се класира за шампионатите на уреди! Мерт Ахмед, Даниел Господинов, Димитър Лалов и Николай Лалов окичиха гърдите си с медали, като Мерт е трети на халки и успоредка и в призовата осмица на останалите уреди. Даниел е пети на земя и шести на халки, Димитър е пети на кон с гривни и шести на висилка, а Николай е шести на прескок!

При юношите младша на Радостин Янев малко не достигна за призовата тройка, и спечели медали в осмицата на всички уреди, а Данаил Руменов е седми  на кон с гривни.

Така завърши Държавното първенство за Купа България с пет купи отборно от четири възрасти и много медали за гимнастиците от КСГ „Торнадо“ Търговище. Благодарности на Борислав Илиев, за помощта му в труден момент за клуба /контузия на Добромир Стойнев/, на Добромир Стойнев, Йордан Савов,  Снежана Стоянова  и Теодора Калпакчиева, които продължават усилено подготовката за най-важното състезание за годината – Финалите на Държавното първенство в гр. София, където КСГ „Торнадо“ ще вземе участие във всички възрасти – от „деца“ до „мъже“!

Ръководството на клуба  изказва специални благодарности за точното и обективно съдийство на Николай Димитров, след като не бе допуснат втори съдия от клуба на състезанието!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име