За пета поредна година в село Медовина се проведе един по-различен фестивал – фестивал на хората в неравностойно положение под надслов „Да подарим мечта“. Той се организира от Народно читалище „Иван Иванов-1891”с. Медовина със съдействието на Община Попово по повод Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.
Фестивалът дава възможност за изява на естетическите и артистични възможности на хората с увреждания в областта на фолклора, популярната музика и танцовото и приложно изкуство, което отговаря на приоритетите и целите за интеграция на лицата с увреждания в обществото, развитие на творческите им възможности и участието им в културни изяви.
В тазгодишното му издание се включиха над 200 участници от общините Попово, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Разград, Кубрат, Русе и Хасково. В продължение на часове, с нескрита радост и голямо желание, те изпълняваха песни, танци, рецитираха стихотворения, играха сценки, представиха български народни обичаи. За отличните си изяви всички получиха грамоти и плакети.

Жури с председател Адалет Исмаилова – ръководител звено „Социални услуги” при Община Попово, отличи най-добре представилите се с дипломи, медали и купи.
Част от програмата на фестивала бе и подредената във фоайето на читалището изложба приложно изкуство, представяща различни творения, изработени от техните сръчни ръце.

 

„Местен вестник“-Попово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име