На 17.12.2022 г. около 02,25 ч на ул. „Раковска“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ – собственост и управляван от 22-годишен водач от с. Иваново, област Шумен.

По надлежния ред – с техническо  средство алкотест „Дрегер“, е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,36 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг.

На същия ден в 7 ч на път II-51/Бяла-Попово-Дралфа-Лозница/ – до кръстовището за гр. Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес С 240“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 34-годишна жена от съшия град – правоспособен водач.

В хода на проверката по надлежния ред – със специализирано техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същата е управлявала автомобила с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 2,03 промила.

Взета й е кръвна проба за химическо изследване.

Задържана е в РУ-Попово.

На същата дата в 23,30 ч на ул. „Райко Даскалов“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация – собственост и управляван от 42-годишен правоспособен водач от гр. Опака.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,32 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово на основание.

На следващия ден е установен водач, шофирал след употреба на алкохол, и в община Търговище. В 04,50 ч на 18.12.2022 г. на  път II-74/В.Преслав – Търговище – Дралфа/, км 18+200 – на разклона за с. Руец,   е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван в посока гр. В. Преслав от правоспособен 37-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че той е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,05 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

На идния ден – 19.12.2022 г., около 02,25 ч е извършена полицейска проверка във вилна зона „Драката“ край гр. Търговище на лек автомобил „Хонда ЦРВ“ с търговищка регистрация – собственост на жена от гр. Търговище и управляван от 37-годишен мъж от същия град – правоспособен водач.

В хода на проверката с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че той управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,10 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище.

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име