При извършена на 4.08.2021 г. около 10,35 ч полицейска проверка в с. Горско Абланово, община Опака, е установено, че неправоспособен 36-годишен водач от същото село управлява по ул. „Мизия“ моторно превозно средство – АТВ, с неустановена марка и без регистрационни табели, което не е регистрирано по надлежния ред.

Същият управлява моторното превозно средство без съответното свидетелство за управление, в едногодишния срок на наложено му по административен ред наказание за същото нарушение с влязло в сила на 28.08.2020 г. наказателно постановление.

При извършената проверка по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено още, че мъжът управлява МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,66 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1, по чл. 343в, ал. 2 и по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име