На 11.067.2022 г около 00,10 ч на кръстовището на улиците „България“ и „Раковски“ в гр. Попово извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Меган Сценик“  с търговищка регистрация, собственост на жена от същия град.

При проверката е установено, че водачът на автомобила – 53-годишен мъж от гр. Попово, е неправоспособен.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият управлява моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,41 промила.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При извършена на 12.06.2022 г. в 22,10 ч полицейска проверка на ул. „Мара Тасева“ в гр. Попово на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от гр. Търговище, е установено, че водачът му – 35-годишен мъж от гр. Търговище, правоспособен водач, е управлявал моторното превозно средство с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,14 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При извършена на  11.06.2022 г. около 03,05 ч полицейска проверка в с. Камбурово в община Омуртаг е установено, че 31-годишен правоспособен водач от същото село управлява собствения си лек автомобил „Фолксваген Крафтер“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,27 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Омуртаг на основание.

На 12.06.2022 г. около 05,50 ч е извършена полицейска проверка на ул. „Кап. Данаджиев“ в гр. Търговище на лек автомобил „Мерцедес Е 200“ с варненска регистрация – собственост на мъж от гр. Варна, управляван от 29-годишна жена от гр. София-правоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същата е управлявала автомобила с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 1,41 промила.

Взета й е кръвна проба за химическо изследване.

Задържана е в РУ-Търговище .

По случаите са започнати бързи полицейски производства.

На 12.06.2022 г. около 14.50 ч е извършена полицейска проверка на кръстовището на улиците „Епископ Софроний“ и „Панагюрище“ в гр. Търговище на лек автомобил „БМВ“с неустановена собственост, управляван от правоспособен 44-годишен водач от гр. Търговище.

В хода й е установено, че автомобилът е без поставени регистрационни табели на определените за това места и не е регистриран по надлежния ред.

На същата дата в 20,20 ч на ул. „Д-р Върбан Генчев“ в с. Кардам, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Ауди А8“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от същото село и управляван от 39-годишна негова съселянка – правоспособен водач.

При проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена на 22.03.2022 г. регистрация – поради несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име