ПК Възраждане“-Търговище с международно участие в Румъния

Успешно завърши 2018 г. за ПК „Възраждане“-Търговище. На 01 12.2018 в град Фетещ- Румъния, заедно с колеги- реконструктори от Шумен, Силистра и Русе, участници от ПК „Възраждане“ бяха поканени да участват в тържествата по случай 100 години от края на Първата световна война.

В Румъния това е национален празник тъй като с края на войната става и обединението на областите Трансилвания, Кришана, Сатмар, Марамуреш и Банат с Румъния в единна държава, гласувано на 1 декември 1918 г. от представителите на специално свикания Национален съвет в гр. Алба Юлия. Фетещ е град и община в окръг Яломица, Румъния, с население 33 197 жители. Намира се в Бъръганската равнина, на река Борча на Дунав, и е един малък но красив румънски град.

В празничната програма българските участници се включиха в тържествения марш през града, възстановка на битката при Фетещ, където бяха аплодирани от многобройните румънски зрители и лично поздравени от кмета на града г-н Сорин Гафитой, след което се включиха и във факелното шествие заедно с румънските си колеги от Констанца. На тържествената вечеря от името на Национален Клуб „Традиция“ бяха поднесени календар и плакет на клуба, както и плакет на ПК „Възраждане“ на двама от основните организатори: Флориан Ангел и Силвио Краеску.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име