На 24.12.2022 г около 20,40 ч на ул.“Цар Симеон“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 525Д“, собственост и управляван от 21-годишен правоспособен водач от с. Братово, община Търговище.

В хода й е установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,51 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище, където ще му се скарат.

Заядливци са започнали бързо полицейско производство.

На 23.12.2022 г. около 15,50 ч на път III-204, км 32+000 в община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес С 200“ – собственост на жена от с. Кардам, и управляван от 42-годишен неин съселянин  В хода на проверката е установено, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация поради липса на сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,94 промила.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Книжката не му е взета, защо се оказало че няма такава.

Задържан е в РУ-Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство, за да могат да сколасат до празниците

На 23.12.2022 г. около 20,40 ч на ул. „Асен Златаров“в гр. Попово е извършена полицейска проверка  на лек автомобил „Ауди А 6 Авант“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от същия град, и управляван от 25-годишен негов съгражданин.

По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство под въздействието на наркотичното вещество амфетамин.

Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Попово.

По случая е започнато бързо полицейско производство.

.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име