Почивната база на Община Търговище в Балчик отваря за граждани на 12 юли. Смените и тази година са от по 5 и 10 дни, като последната приключва на 9 септември.

Актуализацията в цените на нощувките ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 29 юни. Цените на порционите пък се определят отделно от Общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“.

Ако актуализацията бъде приета, сумата на база пълен пансион ще бъде 39 лв. на ден за децата от 3 до 14 години. За лицата над 14 години тя ще е 44 лв. на ден. Престоят за деца до 3 години ще е безплатен, както досега. Отделно се заплаща и туристически данък към Община Балчик, който е в размер на 60 стотинки на нощувка.

В дните до 12 юли базата ще се ползва от граждани на пенсионна възраст и ученици от града ни.

Общо 160 деца ще почиват безплатно на морския бряг. Покана за участие бе изпратена до всички директори на общински училища в Търговище. Изискване бе децата да са постигнали много добър или отличен успех, както и да са завоювали награди и призови места в различни по вид състезания или конкурси през учебната година.

Информация за смените и настаняването може да бъде получена на тел. 0601 68 662 в Община Търговище.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Оставете вашия коментар тук:
Въведете име